Louis Poulsen riboto tiražo: PH 2/2 Luna pagal Poul Henningsen

rugsėjo 1 d. 2023
Louis Poulsen riboto tiražo: PH 2/2 Luna pagal Poul Henningsen
PH 2/2 Luna yra šių metų riboto leidimo Louis Poulsen šviestuvas.

PH 2/2, kurį 1939 m. suprojektavo pats Poul Henningsen, dabar išleidžiamas iš naujo kaip išskirtinis kolekcinis daiktas dizaino mėgėjams. Už pakartotinį išleidimą atsakinga "Louis Poulsen", kasmet paįvairinanti dizaino entuziastų gyvenimą prestižiniais riboto tiražo šviestuvais.

Šių metų riboto leidimo šviestuvas iš pradžių buvo vadinamas naktiniu staliniu šviestuvu, nes būtent naktinį staliuką Poulas Henningsenas turėjo omenyje projektuodamas PH 2/2. Originali lempa labai panaši į naujai išleistą versiją, pasižyminčia išskirtiniu lenktu rėmu ir stulbinančiomis dizaino detalėmis. Rėmas, pagrindas ir lizdas pagaminti iš gražiai šlifuoto žalvario, o smulkių linijų kulminacija - elegantiška pūsto opalinio stiklo gaubto konstrukcija.

Tikru Poulo Henningseno stiliumi atspalviai sukurti pagal dizainerio trijų atspalvių sistemą, sukurtą dar 1926 m. Taip buvo siekiama sukurti atspalvius, kurie sumažintų to meto prastų lempučių atspindžius.


Poul Henningseno naktinė lempa

Originali Poul Henningseno naktinė lempa, išleista 1939 m., buvo trumpesnė už naująjį riboto tiražo perleidimą, kurį sukūrė Louis Poulsenas. Iš pradžių PH 2/2 buvo tik 230 mm aukščio, o naujoji naktinė lempa yra 320 mm aukščio. Dėl to šviestuvas tapo universalesnis ir dabar gali būti naudojamas, pavyzdžiui, prie rašomojo stalo.

Tačiau tuo praktiški papildymai nesibaigia. Be didesnio aukščio, "Louis Poulsen" padidino ir pasukamąją lempos galvutę. Tai reiškia, kad šviestuvą galite nukreipti tiksliai ta kryptimi, kur jums reikia šviesos.

Peržiūrėkite PH 2/2 Luna Limited Edition čia!