FLOS STORIJOS: "To-Tie" - viskas priklauso nuo pavadinimo

rugsėjo 29 d. 2023
FLOS STORIJOS: "To-Tie" - viskas priklauso nuo pavadinimo
Nauja unikali Milano dizainerio Guglielmo Poletti stalinė lempa

To-Tie - tai naujausia "Flos" lempa, kuri yra pirmasis naujo, įdomaus kūrėjo Guglielmo Poletti, žinomo dėl savo polinkio į "savaime suprantamą" dizainą, apšvietimo dizaino užsakymas. Ir "To-Tie" visiškai atitinka šį apibūdinimą: tai išskirtinis stalinis šviestuvas, kurio esmė sumažinta iki pačių svarbiausių dalykų, surenkamas tik mechaniniu įtempimu ir pavadintas pavadinimu, kuris puikiai papildo šį meno kūrinį.

Rezultatas - akį traukiantis, tačiau paprastas dizainas, kuris susidaro iš tarpusavyje susijusių judesių, nenaudojant varžtų, klijų ar suvirinimo. Dėl išradingos struktūros šviestuvas ne tik labai tvarus, bet ir leidžia skirtingiems elementams atlikti kelias funkcijas. Šviesos šaltinis yra integruotas į aliuminio strypą, kuris taip pat tarnauja kaip rankena, o elektros maitinimo kabelis ne tik maitina lempą, bet ir yra esminis viską jungiantis elementas.

Kolekciją "To-Tie" sudaro trys skirtingi šviestuvai, kurių kiekvienas yra tinkamo dydžio ir proporcijų konkrečiai aplinkai. Mažiausias modelis tinka kaip naktinė lempa prie lovos, aukščiausią versiją galima statyti ant konsolės, o didžiausia puikiai atrodys ant žemo staliuko svetainėje. Kad ir kur būtų pastatytos, "To-Tie" lempos išsiskirs savo unikalia ir savita kompozicija.

Guglielmo Poletti pasiekė šį svarbų karjeros etapą per neįprastą ir nelinijinę kelionę, kuri daugeliu atžvilgių atspindi jo meninę kūrybą. Atsitiktinė paskaita, kurioje jis dalyvavo, įžiebė susidomėjimo kibirkštį, kuri palaipsniui atvedė jį į dizaino pasaulį, kur jis dirbo stažuotoju ir dalyvavo seminaruose su dviem labai skirtingomis dizaino asmenybėmis, kol pradėjo mokytis Eindhoveno dizaino akademijoje.

Šiandien Poletti dirba savo studijoje Milane, kurią pats suprojektavo ir atnaujino. Poletti kūrybos procesas kyla iš kūrybos meno ir nuodugnių struktūrinių įtampų bei medžiagų tyrimų, kuriuos jis naudoja savo intuityvioms vizijoms sukelti. Kūrybinė laisvė ir unikali patirtis, kurią dizaineriams siūlo "Flos", leido jo eksperimentinį požiūrį paversti pramoniniu apšvietimo gaminiu. Šis pirmasis "Flos" šviestuvas dvelkia brolių Castiglioni dvasia ir genialumu ir pagrįstai gali būti laikomas tikru "Flos" šviestuvu.

Visus "To-Tie" šviestuvus rasite čia!

Original text by FLOS IN FLOS STORIES