1956 m. Vilhelmo Lauritzeno klasika atgimė iš naujo: žr. pakabinamą šviestuvą VL 56 čia!

rugsėjo 20 d. 2023
1956 m. Vilhelmo Lauritzeno klasika atgimė iš naujo: žr. pakabinamą šviestuvą VL 56 čia!
Legendinio modernizmo architekto ikoninis pakabukas jau prieinamas.

1956 m. danų architekto Vilhelmo Lauritzeno suprojektuotas pakabinamas šviestuvas "VL 56" dabar išleidžiamas iš naujo "Louis Poulsen" dėka.

Perleidžiant šviestuvą buvo padaryti nedideli pakeitimai, tačiau iš esmės jis yra toks pat, kokį sukūrė Lauritzenas. Šviestuvas yra dviejų variantų, jį galima įsigyti chromo ir žalvario spalvos. Aplink pakabuko apačioje esančią angą yra spinduliuojančių skylučių raštas, užtikrinantis švelnesnį perėjimą tarp šviesos ir tamsos, o ant gaubto ir aplink šviestuvą - švelnus ir gražus šviesos raštas.

VL 56 iš pradžių buvo suprojektuotas "Folkets Hus" pastatui Vesterbro mieste Kopenhagoje, kuris buvo darbininkų judėjimo susirinkimų vieta. Folkets Hus" buvo atidarytas 1956 m., o uždarytas 1990-aisiais, po to pastatas buvo pertvarkytas į muzikos vietą "Vega", kurią neabejotinai atpažins Kopenhagoje lankęsi melomanai. Pastatas buvo ištisas meno kūrinys, Lauritzenas suprojektavo viską - durų rankenas, laiptus, kištukinius lizdus, baldus ir šviestuvus. Jei šiandien apsilankysite "Vega", vis dar pamatysite VL 56 šviestuvus, kabančius virš baro šalia koncertų salės.

Vilhelmas Lauritzenas buvo viena svarbiausių figūrų, prisidėjusių prie modernizmo sklaidos Danijoje. Architektas, atsakingas už daugelį kultinių pastatų Kopenhagoje ir net Danijos ambasadą Vašingtone, 1941 m. buvo apdovanotas Eckersbergo medaliu, 1954 m. - C. F. Hanseno medaliu ir Akademijos apdovanojimu. F. F. Hanseno medaliu 1954 m. ir Danijos architektų asociacijos garbės medaliu. Jis buvo Danijos atstovas CIAM - architektų modernistų architektų asociacijoje, kuriai priklausė tokie vardai kaip Walteris Gropiusas, Hendrikas Petrusas Berlage'as ir Le Corbusier - ir yra atsakingas už kai kuriuos unikaliausius to meto pastatus, tarp jų - "Daells Varehus", "Radiohuset" Frederiksberge ir senuosius Kopenhagos oro uosto terminalo pastatus.

Įsigydami VL 56 šviestuvą, jūs perkate ne tik apšvietimo elementą - jūs perkate Danijos dizaino istorijos dalį.

Pirkite VL 56 iš žalvario ir chromuoto aukšto stiklo čia!

Pastaba: žalvarinis šviestuvas neapdorotas, todėl laikui bėgant gražiai patinuos .