FLOS STORIES: Everday Bilboquet

lapkričio 13 d. 2023
FLOS STORIES: Everday Bilboquet
Philippe'as Malouinas apibūdina "Bilboquet" kaip šviestuvą, skirtą tūkstantmečio ir Z kartos atstovams: tai lankstus apšvietimo sprendimas, pritaikytas prie įvairiapusiško požiūrio į namus, būdingo šiandienos ir ateities kartoms.

"Bilboquet yra reguliuojamas stalinis šviestuvas, kuris atrodo paprastas, bet kupinas asmenybės, žaismingai ir tiksliai nukreipiantis šviesą visomis kryptimis. Įkvėptas magnetinių rutulinių sąnarių, Bilboquet užtikrina mobilumą atliekant įvairias funkcijas. Nesvarbu, ar jis naudojamas kaip stalinis šviestuvas, ar švelniai šviečia prie sienos, ar apšviečia gerą knygą - jis šviečia ten, kur reikia", - sako Philippe'as Malouinas.

Formų, medžiagų ir spalvų harmonija



P. Malouino dizaino filosofija sukasi apie emocinio ryšio užmezgimą, formalaus aiškumo pabrėžimą ir savito vizualinio identiteto puoselėjimą. Jis yra dizaineris, kuris nuosekliai siekia gamybos, surinkimo ir estetikos paprastumo, kartu teikdamas pirmenybę ilgaamžiškumui kaip pagrindiniam dizaino elementui.

Šalavijas, pomidoras ir linas



Žaismingas Bilboquet aspektas turėjo didelę įtaką trijų spalvų paletės, pagal kurią pagamintas šviestuvas, pasirinkimui. Šalavijas, pomidoras ir linas apibrėžia ne tik lempos korpusą, bet ir kabelį bei kištuką, todėl sukuriama vientisa vienspalvė estetika.

Šviestuvas Bilboquet kruopščiai suprojektuotas taip, kad jį būtų galima pritaikyti įvairiems reikalavimams. Be reguliuojamo cilindro, kabelis gali likti matomas arba būti paslėptas specialiame korpuse po pagrindu. Dviejų metrų ilgio laidas leidžia lengvai perkelti šviestuvą po namus. Be to, laikui bėgant lemputę galima pakeisti ir atnaujinti, taip užtikrinant ilgesnį šviestuvo tarnavimo laiką. Šviestuvas Bilboquet sukurtas taip, kad būtų ilgaamžis, o jo pagrindines sudedamąsias dalis galima visiškai išardyti, todėl atskiras dalis lengva remontuoti, pakeisti ar ekologiškai utilizuoti. Ir galvutė, ir korpusas pagaminti iš tvaraus polikarbonato, kuris yra popieriaus gamybos šalutinis produktas, o ne iš naftos produktų.

Žibintus rasite čia!