Visame pasaulyje žinoma klasikinė 1977 m. versija su nauja elegantiška nikelio apdaila

birželio 3 d. 2024
Visame pasaulyje žinoma klasikinė 1977 m. versija su nauja elegantiška nikelio apdaila
Nuo tada, kai 1977 m. italų architektas ir interjero dizaineris Vico Magistretti sukūrė stalinę lempą "Atollo", šis modelis tapo klasikinės dizainerių stalinės lempos pavyzdžiu. Dar 1979 m. lempa pelnė "Compasso d'Oro" dizaino apdovanojimą ir nuo to laiko buvo eksponuojama Niujorko modernaus meno muziejuje, Ciuricho Kunstgewerbe muziejuje, Hamburgo Museum Für Kunst und Gewerbe ir kt.

Atollo - tai gražus paprastų geometrinių formų, kurios nuostabiai dera tarpusavyje, eksponatas. Cilindrinis pagrindas užtikrina stabilumą, o kūgio formos viršūnė sukuria puikų pusiausvyros tašką pusrutulio formos atspalviui. Išskirtiniu minimalistiniu ir į formą orientuotu "Atollo" stalinės lempos išraiškos stiliumi "Magistretti" pralenkė laiką su šiuo gražiu kūriniu, kurio vienspalvis metalinis paviršius pabrėžia stilingą paprastumą. Iki šiol lempa buvo gaminama baltos, juodos, aukso ir bronzos spalvų. Tačiau dabar ją galima įsigyti ir su blizgia nikelio apdaila, pasižyminčia itin modernia išvaizda, kuri nuostabiai papildo minimalistinį dizainą.

Šviestuve įrengti du standartiniai lizdai, esantys po gaubtu. Kadangi atspalvis pagamintas iš metalo, šviesa neišeina, o nukreipiama į apačioje esantį lizdą, taip sukuriama efektyvi žemyn nukreipta šviesa, kuri taip pat sutelkia dėmesį į gražios formos pagrindą. Pusrutulio formos atspalvis neleidžia šviesai sklisti į šonus, todėl šviesa yra tiesioginė, bet malonios kokybės.

Stalo lempa "Atollo" gaminama trijų versijų: 238 mažas, 239 vidutinis ir 233 didelis. Modelis 238 turi įprastą mygtukinį jungiklį, o modelyje 239 ir 233 įmontuota reguliavimo funkcija, leidžianti reguliuoti ryškumą, kad šviesa būtų tinkama bet kokiai progai, bet kuriuo metu ir bet kokiam tikslui. Didelė versija, kurios aukštis ir skersmuo yra 70x50 cm, puikiai tinka ir kaip grindų šviestuvas.

Visą "Atollo" asortimentą rasite čia