FLOS STORIJOS: Jasper Morrison "Oplight" mūsų planetai!

kovo 15 d. 2024
FLOS STORIJOS: Jasper Morrison "Oplight" mūsų planetai!
Kaip atskirti tvarų daiktą nuo netvaraus? Iš pirmo žvilgsnio ne visada lengva atskirti, ypač kai turime sumažintą ir nepriekaištingų linijų šviestuvą.

Oplight rodo, kad technologiškai pažangūs gaminiai gali būti gaminami tausojant aplinką. Nors storiai minimalūs, skirtingoms dalims surinkti nebuvo naudojami klijai. Todėl, priklausomai nuo medžiagos, jas galima išardyti, atskirai pakeisti ir perdirbti.

Pirma, korpusas pagamintas iš lieto aliuminio, kuris yra lengva, patvari medžiaga, kurią lengva perdirbti. Spalvą sudaro miltelinis dažymas, kurio dažymo procese nereikia tirpiklių, nes net į gamybos metodus atsižvelgiama vertinant bendrą poveikį aplinkai.

Vidinis "Oplight" šviesos diodų šaltinis yra labai efektyvus, t. y. skleidžia daug šviesos, palyginti su sunaudojama energija, o jo tarnavimo laikas - daugiau kaip 50 000 valandų. Atsiradus gedimui arba atsiradus efektyvesniems šviesos šaltiniams, plokštę galima pakeisti, neišmetant likusios lempos dalies, todėl sutaupoma daug išteklių.

Tai įmanoma, nes LED plokštė nėra priklijuota prie radiatoriaus, kaip įprasta, ir jos keitimui nereikia papildomos sudėtingos įrangos. Vietoj to, tai gali atlikti paprastas elektrikas, nenešdamas lempos atnaujinti į parduotuvę.

Difuzorius, t. y. skaidrus dangtelis, kuris atlieka ir lęšio funkciją, pagamintas iš liejamo polikarbonato. Dėl savo lankstumo jis užfiksuojamas, todėl jį galima nuimti, kad būtų galima pasiekti šviesos diodų šaltinį, ir vėl sumontuoti nesumažinant elastingumo. Jei jis sulūžtų, akivaizdu, kad jį galima naudoti pakartotinai ir pakeisti.

Dėl visų šių priežasčių "Oplight" yra ateities šviestuvas, kuriam lemta ilgai tarnauti, ir galiausiai niekas nėra iššvaistoma.

"Flos" sieninius šviestuvus "Oplight" rasite čia