FLOS STORIJOS: Almendra - naujoji švytinti gamtos magija

vasario 24 d. 2024
FLOS STORIJOS: Almendra - naujoji švytinti gamtos magija
Ispanų dizainerė Patricia Urquiola sukūrė šviesos šedevrą "Almendra" - kerinčią dizaino ir gamtos simfoniją. Ši modulinė apšvietimo sistema puoselėja migdolų medžio formas ir spalvas, kurios ore sklando poezija. Tai ambicingas projektas, apimantis ne tik estetiką, bet ir tvarumą, o visa tai paremta išskirtiniu dizainu ir technologijomis.

Patricos Urquiolos ateities vizija
"Almendra" - tai ir sėkla, ir šviesa, ji gyvena lukšto viduje, tarsi mažame namelyje, erdvėje, kurioje telpa sėkla ir kuri ją saugo. Norėjau ištirti migdolų energiją. Šviestuvas vis dar yra mechaninis objektas, tačiau netolimoje ateityje įsivaizduoju šviestuvą, kuris atsidaro ir užsidaro, kuris turi savo mobilumą.".

Poezija, šviesa ir tvarumas - graži sintezė
"Almendra" galima įsigyti 3 skirtingų modelių: "Almendra Arch", "Almendra Organic", primenantis medžio šakas, ir "Almendra Linear", sudarytas iš modulinių lapų, kurių 3, 4 arba 6 moduliai gali būti sugrupuoti kryžminiu raštu.

Tvarumo kelyje
"Almendra" atitinka Tarptautinio tvarumo ir anglies dioksido sertifikavimo (ISCC) protokolą ir yra sukurta atsižvelgiant į tvarumą. Jos lapai ir difuzoriai pagaminti iš specialaus polikarbonato, gaunamo iš popieriaus gamybos šalutinio produkto, o gaminiui surinkti nenaudojami klijai. "Almendra" galima visiškai išardyti, todėl kiekvieną dalį galima perdirbti.

Natūralių spalvų paletė
Patricia Urquiola pasirinko labai natūralių spalvų paletę, kurią įkvėpė migdolų medžio spalvos. Gražias matines apdailos spalvas, tokias kaip "Off-White", "Nude", "Ocher", "Anthracite", papildo dvi metalo spalvos: "Bay Blue Metallized" ir "Lilac Metallized".

Modulinis ir reguliuojamas apšvietimas
Visuose "Almendra" modeliuose montavimo metu galima keisti šviesos kryptį. Kiekvieną lapą galima pasukti 60º kampu, kad būtų pasiekta skirtinga konfigūracija ir apšvietimo nuotaika. Lapus galima išdėstyti nurodytose padėtyse (A-B-C-D-E-F), jei laikomasi šviestuvo simetrijos, todėl sumontuotas šviestuvas išlieka subalansuotas.

Pridėkite savo namams gamtos magijos su "Almendra" - peržiūrėkite visą asortimentą čia

Pradinis FLOS tekstas leidinyje FLOS STORIJOS