Arne Jacobseno 122-asis gimtadienis: Ikoninis dizaineris už visžalių augalų ir gyvenimo istorijų

vasario 11 d. 2024
Arne Jacobseno 122-asis gimtadienis: Ikoninis dizaineris už visžalių augalų ir gyvenimo istorijų
Danijos dizaino legenda Arne Jacobsen, gimęs 1902 m. vasario 11 d., per savo gimtadienį visame pasaulyje švenčiamas už ypatingą indėlį į moderniąją architektūrą ir dizainą. Jacobsenas, miręs 1971 m., paliko neišdildomą pėdsaką pasaulyje savo novatoriškais kūriniais ir unikalia vizija, kuri ir šiandien įkvepia ištisas kartas.

J. Jacobseno gyvenimas pasižymėjo nesustabdomu kūrybiškumu ir nepaliaujamu tobulumo siekiu. Danijos karališkojoje dailės akademijoje jis įgijo architekto išsilavinimą ir greitai įsitvirtino kaip viena svarbiausių modernistinio dizaino figūrų.

Tarp žymiausių jo darbų - šviestuvai, kuriuose funkcionalumas dera su išskirtine estetika. Toliau rasite daugiau informacijos apie penkis jo visžalius šviestuvus:

AJ grindų lempa: Šis šviestuvas, pasižymintis plonu, lenktu kotu ir išskirtiniu asimetrišku atspalviu, pasižymi subtilia elegancija, kuri puikiai dera tiek prie modernaus, tiek prie tradicinio interjero dizaino stiliaus. Švelni šviesa sukuria malonią atmosferą, idealiai tinkančią poilsiui ar jaukiems susibūrimams, kuriuose ji taip pat tarnauja kaip dekoratyvinis dizaino elementas.

AJ Royal Pendant: AJ Royal Pendant garsėja paprasta elegancija ir aukštos kokybės medžiagomis, be to, tai vienas garsiausių Jacobsen'o kūrinių, sukurtų septintajame dešimtmetyje Kopenhagos viešbučiui SAS Royal. Šis pakabukas yra nesenstantis ir yra puikus Jacobsen'o gebėjimo kurti unikalius dizainus, kurie išlieka metai iš metų, pavyzdys.

AJ sieninis šviestuvas: Minimalistinio dizaino ir švarių linijų sieninis šviestuvas spinduliuoja paprastą grožį, kuris puikiai dera prie modernaus interjero. Reguliuojama rankena leidžia lanksčiai apšviesti, todėl idealiai tinka kaip naktinė skaitymo lempa prie lovos arba svetainėje.

AJ stalinė lempa: Ikoniška stalinė lempa, pasižyminti švaria išvaizda ir funkcionalumu, kuris vis dar daro įspūdį. Dėl asimetriško dizaino ir reguliuojamo gaubto ši lempa išsiskiria ir leidžia tikslingai apšviesti, puikiai tinka jūsų darbo stalui arba kaip nuotaikinga lempa svetainėje. Šiame paprastame, bet gražiame šviestuve atsiskleidžia Jacobseno gebėjimas derinti formą ir funkciją.

Series 7 Chair: Nors tai ne šviestuvas, ši kėdė yra vienas garsiausių Jacobseno baldų. Dėl savo lengvo ir elegantiško dizaino ji yra mėgstama dizaino entuziastų ir vis dar užima svarbią vietą moderniuose interjeruose visame pasaulyje.

Be jo dizaino palikimo, yra daug įdomių įdomių faktų apie Jacobseną. Jis buvo aistringas tapytojas, įgudęs fotografas ir aistringas dviratininkas, dažnai naudojęs dviratį kaip susisiekimo priemonę po Kopenhagą. Jo unikalūs akinių rėmeliai, vadinamieji "Jakobseno rėmeliai", iki šiol yra geidžiamas mados elementas tarp dizaino entuziastų.

Arne Jacobseno palikimas tebėra gyvas, o jo gimtadienis - puiki proga paminėti jo nesenstantį indėlį į šiuolaikinę estetiką ir funkcionalumą.

Apie įvairias Arne Jacobseno dizaino klasikas taip pat galite daug daugiau sužinoti AJ kolekcija naujomis spalvomis, AJ stalas - sukurta dizaino ikona arba AJ grindų lempa - amžinas lempos pasirinkimas.