Nauji "Artemide" "Tolomeo" ir "Ilio" šviestuvų kolekcijų papildymai išskirtiniais specialiais leidimais

sausio 29 d. 2024
Nauji "Artemide" "Tolomeo" ir "Ilio" šviestuvų kolekcijų papildymai išskirtiniais specialiais leidimais
2023-ieji buvo metai, kai dienos šviesą išvydo keli gražūs specialūs italų dizainerių prekės ženklo Artemide dizainai. Tarp jų - ir kultinės architektūrinių šviestuvų serijos Tolomeo kalėdinis leidimas, kuris buvo gaminamas nuo pat 1987 m., kai šviestuvas buvo suprojektuotas, ir išskirtinis riboto leidimo grindų šviestuvų serijos Ilio leidimas, skirtas serijos 10-mečiui. Abu leidimai išlaiko tą patį griežtą dizainą, kuris būdingas likusiai serijai, ir pasižymi tokia pat puikia kokybe pagal savo funkcijas.

Specialiojo leidimo "Tolomeo" paviršius padengtas gražia vario apdaila, jis yra mažesnio formato, maždaug perpus mažesnis už originalią stalinę lempą. Tai gražus dizainerio sukurtas šviestuvas, kuris taip pat tinka prie mažesnių stalų ir paviršių su ribota erdve. Šis šviestuvas priklauso apdovanojimus pelniusiai architektūrinių šviestuvų "Tolomeo" serijai, kurią sukūrė Giancarlo Fassina ir Michele de Lucchi "Artemide". Nuo 1987 m., kai buvo pradėta gaminti, "Tolomeo" pelnė daugybę apdovanojimų, įskaitant 1989 m. Compasso d'Oro apdovanojimą ir 2001 m. Observeur du Design Paris, ir papuošė daugybę darbo stalų visame pasaulyje. Daugiau apie šią nuostabią seriją ir jos istoriją galite paskaityti čia

Ilio serija, kurią sukūrė pats "Artemide" įkūrėjas Ernesto Gismondi, garsėja itin detaliu dizainu, švaria geometrija ir minimalistine išraiška. Visi šie "Ilio" serijai būdingi bruožai, suteikiantys jai didelę atpažįstamumo vertę, išliko jubiliejiniame leidime, tačiau su žavinga paviršiaus apdaila. Danga buvo padengta naudojant specialią PVD techniką, kuri leido sukurti be galo laipsnišką perėjimą nuo auksinės spalvos apačioje iki sidabriškai pilkos viršuje. Jubiliejinio "Ilio" leidimo buvo pagaminta tik 2000 egzempliorių. Kiekvienas egzempliorius pažymėtas serijos numeriu ir Ernesto Gismondi parašu. Jubiliejinį tiražą kartu su kitais galite rasti čia.