Originalus Mogenso Lasseno 1944 m. dizainas atgimsta: susipažinkite su visais gražiais Klampenborgo stalinės lempos variantais

vasario 8 d. 2024
Originalus Mogenso Lasseno 1944 m. dizainas atgimsta: susipažinkite su visais gražiais Klampenborgo stalinės lempos variantais
1944 m. danų dizaineris Mogensas Lasenas (Mogens Lassen) pradėjo kurti naujo šviestuvo dizainą, kuris buvo įgyvendintas tik po 82 metų. Eskizas buvo paslėptas Danijos meno bibliotekos Kopenhagoje archyve, kol dizaino gamintojas Audo Copenhagen 2022 m. pagaliau pradėjo gaminti šią lempą. Šviestuvas pasižymi visais klasikiniais danų dizainui būdingais bruožais: geometriškai orientuotomis formomis, minkštomis kreivėmis ir lengvu grakštumu kiekvienoje detalėje. Mogensas Lassenas laikomas vienu iš didžiausių ir įtakingiausių šalies architektų, puoselėjusių daniškąjį funkcionalizmą - naujųjų laikų stilių. M. Lasseno interjero projektai natūraliai pratęsia jo architektūrinį požiūrį, kuris atsispindi tiek jo sukurtų kūrinių formoje, tiek funkcionalume.

Stalo šviestuvui "Klampenborg" būdingas susuktas pagrindas, kuris nepastebimai tęsiasi į tokios pat lieknos struktūros rėmą. Kištukas yra rėmo viduryje ir jį užstoja varpo formos atspalvis, kuris uždengia šviesos šaltinį, nepaisant to, kad kištukas ir atspalvis yra labiau atskirti nei įprastuose šviestuvuose. Kontrastingų elementų derinys puikiai dera tarpusavyje, todėl sukuriama drąsi, bet nepretenzinga išraiška, smalsumą žadinanti forma ir naujoviška, bet intuityvi funkcija. Stalo lempa gali būti trijų variantų: su juodu lakuotu paviršiumi, su poliruoto plieno apdaila ir su žalvario padengimu, priklausomai nuo jūsų pageidavimų ir išvaizdos, kuria norite papildyti savo interjero dizainą.

Nepaisant atskiro gaubto ir lizdo, šviesos šaltinis neakina. Šešėlis apgaubia lemputę, todėl šviesa atsispindi viduje ir vėl švelniai šviečia žemyn. Lempos jungiklis taip pat turi trijų pakopų ryškumo reguliavimo funkciją.

Visus "Klampenborg" stalinės lempos variantus rasite prie pat čia.