"Pholc" grindų šviestuvas "Meter" yra harmoningas apšvietimo ir architektūros derinys.

sausio 3 d. 2024
"Pholc" grindų šviestuvas "Meter" yra harmoningas apšvietimo ir architektūros derinys.
Švedijos apšvietimo bendrovės "Pholc" ir danų dizainerių dueto Maria Bruun ir Anni Dorti Vester skandinaviškas bendradarbiavimas yra puikus minimalistinio skandinaviško dizaino pavyzdys, kurio rezultatas - monumentalus šviesos šaltinis, traukiantis visų dėmesį ir puikiai derantis prie interjero: Meter. Jis taip pavadintas dėl įspūdingo vieno metro aukščio, tačiau galima įsigyti ir mažesnę, pusmetriu aukštesnę jo versiją. Paprastas, tiesmukas serijos pavadinimas atspindi išradingumą ir discipliną, panaudotą ją projektuojant. Kurdami "Meter" Bruunas ir Westeris supriešino dizainą su architektūra ir menu, pabrėždami abstrakciją, todėl sukurtas minimalistinis ir itin paprastas dizainas, kurio kiekviena detalė dvelkia charakteriu.

Meter dizainas primena senovės graikų koloną. Didelis skersmuo ir įspūdingas aukštis, taip pat balta danga ir gražios briaunos, einančios per visą šviestuvo ilgį, papildo architektūrinį dizainą ir paverčia jį estetišku papildymu, ypač tinkamu didelėse erdvėse, kur pirmenybė teikiama paprastumui ir neutraliems tonams.

Įjungus šviestuvą atsiskleidžia rafinuotas dizainas, kuris visą konstrukciją apšviečia švelniu, atmosferiniu švytėjimu. Kadangi gaubtas visiškai uždengia šviesos šaltinį, šviesa į patalpą patenka tik netiesiogiai per ploną baltą audinį, todėl užtikrinamas švelnus ir tolygus šviesos paskirstymas. Integruotu ryškumo reguliatoriumi taip pat galima reguliuoti šviesos intensyvumą, kad bet kuriuo metu ir bet kurioje vietoje būtų užtikrintas tinkamas apšvietimas.

Abiejų dydžių grindų lempos matuoklį galite peržiūrėti čia.