Funkcinis apšvietimas, įvilktas į vaizduojamojo meno rėmus: žr. "Artemide" IXA seriją

kovo 7 d. 2024
Funkcinis apšvietimas, įvilktas į vaizduojamojo meno rėmus: žr. "Artemide" IXA seriją
Elegantiškas dizainas dera su lanksčiu funkcionalumu naujoje IXA šviestuvų serijoje, kurią tarptautinė dizaino studija Foster + Partners sukūrė italų Artemide. Šviestuvai pasižymi unikalia dizaino koncepcija, kurioje pusiausvyra, pusiausvyra ir harmonija yra pagrindinis kiekvieno sprendimo, susijusio su vizualine dizaino kalba ir funkciniu šviestuvo išdėstymu, akcentas. Kurdami IXA, "Foster + Partners" įkvėpė dinamiškos amerikiečių skulptoriaus Alexanderio Calderio skulptūros, kurios įkūnija elegantiškos pusiausvyros idėją, pasitelkiant tikslumą ir rafinuotą meistriškumą. Kiekvieną iš įvairių serijos stalinių, grindų ir sieninių šviestuvų sieja ta pati sferinė lempos galvutė ir lieknas rėmas, o kai kurie iš jų turi atsvarą, kuris sukuria gražią kontrastuojančių formų lengvumo ir sunkumo sąveiką.

Pagrindinis gražios naujos IXA šviestuvų kolekcijos dizaino principas - šviestuvų vizualinės estetikos ir jų funkcinių savybių sąveika. Dėl išradingo svorių ir atsvarų derinio kiekvieną šviestuvą galima pasukti keliais būdais, todėl galima reguliuoti ir rėmą, ir šviestuvo galvutę bei keisti šviesos kryptį. Keliuose šviestuvuose yra įmontuoti lempos galvutėje esantys reguliatoriai. Jais galima tolygiai didinti arba mažinti šviesos intensyvumą ir taip lanksčiai valdyti patį apšvietimą.

Kiekvienas iš skirtingų IXA serijos šviestuvų tipų yra trijų spalvų variantų: baltas, juodas ir geltonas, visi jie yra vienspalviai, gražiai pabrėžiantys meninę šviestuvo išraišką.

Visą nuostabią seriją galite rasti prie pat čia.